Το JUMP δεν είναι απλά μία μέθοδος διδασκαλίας, αλλά μία ολιστική εκπαιδευτική προσέγγιση που αλλάζει πλήρως τα δεδομένα στην αρχική επαφή των παιδιών με την αγγλική γλώσσα. Στηρίζεται στη συνθετική φωνημική μέθοδο που διδάσκεται στα βρετανικά δημοτικά σχολεία ως κύρια μέθοδος γραφής και ανάγνωσης και έχει δύο στόχους: 

  • Να κάνει τους μικρούς μαθητές ικανούς αναγνώστες αγγλικών από μικρή ηλικία
  • Να πετύχει το παραπάνω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

 

Η μέθοδος QLS – JUMP απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 8 ετών, εστιάζεται στη συστηματική διδασκαλία των φωνημάτων της αγγλικής γλώσσας (Phonics) και φέρει τη σφραγίδα του Βρετανικού Εθνικού Προγράμματος Σπουδών (British National Curriculum) με στόχο την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανάπτυξη των δεξιοτήτων στην ανάγνωση και γραφή.

 

Το JUMP δεν είναι απλά μία μέθοδος διδασκαλίας, αλλά μία ολιστική εκπαιδευτική προσέγγιση που αλλάζει πλήρως τα δεδομένα στην αρχική επαφή των παιδιών με την αγγλική γλώσσα και αποτελείται από 4 βασικούς άξονες:Η συνθετική φωνημική μέθοδος, η οποία διδάσκεται στα βρετανικά δημοτικά σχολεία ως κύρια μέθοδος γραφής και ανάγνωσης, έχει δύο στόχους:

  • Να κάνει τους μικρούς μαθητές ικανούς αναγνώστες αγγλικών από μικρή ηλικία
  • Να πετύχει το παραπάνω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

Τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν και να χρησιμοποιούν διαφορετικούς «ήχους» (φωνήματα) γραμμάτων και ομάδων γραμμάτων χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουν όλα τα γράμματα με την σειρά του αλφάβητου. Μαθαίνουν να «αποκωδικοποιούν» τόσο τα ξεχωριστά γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου όσο και ομάδες γραμμάτων. Η εκπαιδευτική προσέγγιση JUMP εστιάζεται στην συστηματική διδασκαλία των φωνημάτων της Αγγλικής γλώσσας (Phonics) που φέρουν τη σφραγίδα του Βρετανικού Εθνικού Προγράμματος Σπουδών (British National Curriculum), με στόχο την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανάπτυξη των δεξιοτήτων στην ανάγνωση και γραφή.

 
 
Ο 20ος αιώνας είναι πια παρελθόν και, μαζί του, όλοι οι παλιοί τρόποι διδασκαλίας. Εμείς, στο QLS, συμβαδίζουμε με τις ανάγκες των σημερινών μαθητών και κάνουμε το μάθημα πιο ενδιαφέρον από ποτέ πριν! Διδάσκουμε μέσα από βιωματικές δράσεις, δημιουργούμε εμπειρίες, χρησιμοποιούμε δραστηριότητες όπως role playing, research and presentation, storytelling, crafts, τραγούδια, δημιουργική γραφή κ.α. αυξάνοντας έτσι, όχι μόνο το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και την απόδοσή τους.
 

 

Το QLS πρωτοπορεί! Οι μαθητές μας απολαμβάνουν πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό ειδικά σχεδιασμένο από τους ακαδημαϊκούς μας συνεργάτες το οποίο ενισχύει τη βιωματική μάθηση και καθορίζει τις διαδικασίες με τις οποίες γίνεται η διδασκαλία σε όλα μας τα κέντρα. Με τον τρόπο αυτό ο γονιός μπορεί να είναι εφησυχασμένος ότι το παιδί του μαθαίνει μέσα από ένα πρόγραμμα βασισμένο σε πανεπιστημιακές μελέτες και είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ηλικία του, με άριστα αποτελέσματα.

 

Κοντά μας η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζει και…στο σπίτι! Η διαδικτυακή μας πλατφόρμα QLS iLearn υποστηρίζει τον μαθητή μας και στο σπίτι, παρέχοντας μία ποικιλία εκπαιδευτικών εφαρμογών. Οι εφαρμογές αυτές παρουσιάζουν, εξασκούν και παιχνιδοποιούν την μάθηση και είναι προσβάσιμες από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό τηλέφωνο. Η πλατφόρμα QLS-iLearn βραβεύτηκε τον Μάιο του 2019 στα Education Leaders Awards.

[pb_row ][pb_column span="span6"][pb_image el_title="Image 2" image_file="images/pictures/JUMP/0.jpg" image_size="large" link_type="image" image_container_style="img-thumbnail" image_alignment="inherit" appearing_animation="slide_from_left" appearing_animation_speed="slow" ][/pb_image][/pb_column][pb_column span="span6"][pb_image el_title="Image 3" image_file="images/pictures/JUMP/3.jpg" image_size="large" link_type="image" image_container_style="no-styling" image_alignment="inherit" appearing_animation="slide_from_right" appearing_animation_speed="slow" ][/pb_image][/pb_column][/pb_row]

Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά γίνονται γρήγορα ικανοί χρήστες της γλώσσας και σε πολύ σύντομο χρόνο μπορούν να διαβάζουν, να χρησιμοποιούν και να κατανοούν την αγγλική γλώσσα.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα JUMP τηλεφωνήστε μας τώρα στο 2810 250963 ή στείλτε μας e-mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Βρείτε μας

Go to top