Πρότυπο Πρόγραμμα Διγλωσσίας QLS Bilingual Life

Το Δίγλωσσο Προνηπιακό Πρόγραμμα  βοηθά τα παιδιά 3 ετών έως 7 ετών να γίνουν δίγλωσσα φυσικά μέσα από το παιχνίδι σε νεαρή ηλικία. Συνιστά την καθημερινή επαφή με τη γλώσσα στο σπίτι μέσω πλατφόρμας αλλά και σε εκπαιδευτικό χώρο από την ηλικία των 4. Εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού με μεγάλη απήχηση και στην Ελλάδα έρχεται πρώτη φορά να εφαρμοστεί στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών  QLS.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Το πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης παρέχει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων για τους δασκάλους, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να μάθουν αγγλικά μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων με χαρακτήρες και τραγούδια.

Το σπίτι και το σχολείο δουλεύουν μαζί για να δώσουν σε κάθε παιδί την ευκαιρία να έχει δίγλωσσο μέλλον. Οι γονείς απλά  καλούνται να ενθαρρύνουν  τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν  τις ταινίες στο σπίτι… ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!

 • ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BILINGUAL LIFE;

  Το QLS Bilingual Life οδηγεί το παιδί στη ταυτόχρονη διγλωσσία μέσα από παιγνίδια και τραγούδια βασισμένα σε ιστορίες και ήρωες που δημιουργούν συναισθηματικούς δεσμούς με το παιδί.
  Η καθημερινή επαφή με την αγγλική γλώσσα στο σπίτι παράλληλα με την καθοδήγηση και υποστήριξη από εκπαιδευμένο καθηγητή στο χώρο μας δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να εξελιχθεί σε φυσικό ομιλητή.

 • ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ;

  Η πρώιμη ταυτόχρονη διγλωσσία επιτυγχάνεται όταν ένα παιδί έχει σημαντική και ουσιαστική έκθεση σε οποιαδήποτε γλώσσα από τη γέννηση του μέχρι τη σχολική ηλικία. Οι μαθητές που ακολουθούν το πρόγραμμα αυτό, έχουν μία φυσική εξέλιξη στη γλώσσα με όλα τα οφέλη της διγλωσσίας στη μετέπειτα ζωής τους.

 • ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ;

  Οι γονείς απλά  καλούνται να επιβραβεύουν  την προσπάθεια του παιδιού στην καθημερινή χρήση του συναρπαστικού εκπαιδευτικού υλικού.

   

 • ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ;

  Σκοπός του είναι να δώσει σε όλα τα παιδιά πρόσβαση στη διγλωσσία ώστε να μπορούν να γίνουν ανεξάρτητοι, δίγλωσσοι μαθητές μέχρι την ηλικία των 7 ετών.
  Οι εγκέφαλοι των παιδιών έχουν σχεδιαστεί για να μαθαίνουν εύκολα πολλές γλώσσες μόνο από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των επτά ετών. Μετά από αυτό, το “παράθυρο” της γλώσσας στον εγκέφαλο κλείνει, έτσι οι γλώσσες μαθαίνονται με βάση τη λογική επεξεργασία και δεν απορροφώνται φυσικά. Η ηλικία επτά είναι η αρχή του τέλους για τη φυσική εκμάθηση της γλώσσας, γι ‘αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να ξεκινούν νωρίτερα.

Βρείτε μας

Go to top