Γενικές πληροφορίες για τη πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Η πλατφόρμα ILearn - eClass αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Χρησιμοποιείται από μια πλειάδα ξένων μα και ελληνικών πανεπιστημίων στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συμβατικής διδασκαλίας αξιοποιώντας την ήδη σε υψηλό βαθμό αφομοιωμένη στο χώρο της εκπαίδευσης πληροφορική τεχνολογία. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση ενός απλού web browser χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων γνώσεων.

Στόχος είναι η ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα δυναμικό περιβάλλον αλληλεπίδρασης και συνεχούς επικοινωνίας εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου. Ειδικότερα, επιτρέπει στον εκπαιδευτή την ηλεκτρονική οργάνωση, αποθήκευση και παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού και παρέχει στον εκπαιδευόμενο ένα εναλλακτικό κανάλι εξατομικευμένης μάθησης ανεξάρτητο από δεσμεύσεις χρόνου και χώρου.

Οι μαθητές και ο δάσκαλος χωρίζονται σε ομάδες, ανταλλάσσουν μέσα από την πλατφόρμα μηνύματα, μοιράζονται πόρους, ή -ακόμη- συνδιαμορφώνουν περιεχόμενο μέσα από τα ενσωματωμένα wikis του Moodle. Στην συνέχεια, καλούν άλλες τάξεις του σχολείου τους (ή και άλλου σχολείου) να μοιραστούν την εργασία τους και να συμμετάσχουν στην έρευνά τους.

ΕΙΣΟΔΟΣ στην πλατφόρμα.

 

Βρείτε μας

Go to top