Εν μέσω της ανησυχίας για τη γρίπη, καθώς οι νεκροί στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τους 20, το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο προς τα σχολεία δίνει οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

 

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας δίνει τις ακόλουθες οδηγίες:


1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως. 

2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ

Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου δεσμεύεται από την εγκύκλιο και θα κάνει ό,τι ειναι εφικτό για την ασφάλεια των παιδιών. Σας παρακαλούμε προστατέψτε τα παιδιά όλων, όπως θα θέλατε και οι υπόλοιποι να κάνουν με τα δικά σας παιδιά. Σε υποψία κρυώματος, δώστε την δέουσα βαρύτητα και κρατήστε το παιδί σπίτι. Κανένα μάθημα δεν αξίζει όσο μια ανθρώπινη ζωή.

 

Ο κόσμος του Internet είναι μαγικός. Χωρίς όμως την απαραίτητη προσοχή όμως μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Το σχολείο μας παίρνει μέρος στις δράσεις ενημέρωσης, ένεκα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019, οι οποίες έχουν στόχο να επιμορφώσουν και να προστατέψουν τα παιδιά μας απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύουν στον ψηφιακό κόσμο. 

#SaferInternetDay #SID2019 #saferinternet4kids

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε ευτυχισμένο το νέο έτος και να σας ενημερώσουμε πως τα μαθήματα ξεκινούν πάλι την Τρίτη 8/1/2018. 

 

Αγαπητοί γονείς & μαθητές,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αύριο Τετάρτη 30/1, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών τα μαθήματα στο χώρο του σχολείου μας δεν θα πραγματοποιηθουν. 

Σας ευχαριστούμε. 

 

Σας ενημερώνουμε οτι οι έλεγχοι προόδου των παιδιών θα δοθούν την Πέμπτη 12/12 6-8.30 μ.μ. 

Θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα μαθήματα του προγράμματος έως τις 6μ.μ . Παρακαλείστε να γνωρίζετε το τμήμα του παιδιού σας.

Βρείτε μας

Go to top