Menu

Με αφορμή το τελείωμα της χειμερινής περιόδου της σχολικής χρονιάς 2018-19 σας προσκαλούμε όλους, μαθητές, γονείς και φίλους στην "Ανοικτή Εβδομάδα" που θα διεξαχθεί στο σχολείο μας.

 

Θα παρακολουθήσουμε δράσεις των παιδιών μας οι οποίες ποικίλουν από παρουσιάσεις, θεατρικά έργα, περιηγήσεις εικονικής πραγματικότητας και άλλα. Ώρες παραστάσεων

Τετάρτη 22/5 4-5 , 6-7

Πέμπτη  23/5 4-5,  6-7

Παρασκευή 24/ 4-5, 6-7 

Σας περιμένουμε όλους. 

 

Σε μια πολύ όμορφη τελετή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - University of West Attica βραβεύτηκαν εχθές οι άριστοι στην εκπαίδευση. Το Δίκτυο των σχολείων QLS βραβεύτηκε σε τρεις κατηγορίες για τρίτη συνεχόμενη φορά ως επιστέγασμα των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζει στην εκπαίδευση.

Το σχολείο μας είναι υπερήφανο που συνέδραμε ουσιαστικά στην προσπάθεια αυτή αποτελώντας φωτεινό πυλώνα της εκπαίδευσης στην τοπική μας κοινωνία. Αναλυτικά τα βραβεία τα οποία λάβαμε ήταν τα παρακάτω 


🏆Η εκπαιδευτική προσέγγιση JUMP έλαβε το BRONZE βραβείο Καινοτομίας στην Εκπαίδευση
🏆 Το Διαδικτυακό Debate QLS Festival έλαβε το BRONZE βραβείο στην κατηγορία Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία 
🏆Η διαδικτυακή πλατφόρμα QLS – iLearn έλαβε το SILVER βραβείο στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση

Για την νεα αυτή επιτυχία η υπεύθυνη σπουδών κ. Εύα Βασσάλου Τσακαλάκη δήλωσε :

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η επιτυχία ανήκει σε όλη την ομάδα του σχολείου μας, η οποία με γνώση, πάθος και αγάπη προσπαθούν συνεχώς να ανεβάζει τον πήχη  της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

 Εύα Βασσάλου Τσακαλάκη

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Εν μέσω της ανησυχίας για τη γρίπη, καθώς οι νεκροί στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τους 20, το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο προς τα σχολεία δίνει οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

 

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας δίνει τις ακόλουθες οδηγίες:


1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως. 

2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ

Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου δεσμεύεται από την εγκύκλιο και θα κάνει ό,τι ειναι εφικτό για την ασφάλεια των παιδιών. Σας παρακαλούμε προστατέψτε τα παιδιά όλων, όπως θα θέλατε και οι υπόλοιποι να κάνουν με τα δικά σας παιδιά. Σε υποψία κρυώματος, δώστε την δέουσα βαρύτητα και κρατήστε το παιδί σπίτι. Κανένα μάθημα δεν αξίζει όσο μια ανθρώπινη ζωή.

3D QLS INTERNATIONAL ONLINE DEBATE FESTIVAL 2019

38 ομάδες από όλη την Ελλάδα 🇬🇷 και τη Βουλγαρία 🇧🇬


🥉3η θέση για το σχολείο μας στο επίπεδο Β2 και 🥉 3η θέση για την μαθήτρια μας Μαρία Οικονομίδου ως καλύτερη παρουσιάστρια. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν. Είστε όλοι νικητές αφού η διαδικασία και μόνο σας έδωσε σημαντικά εφόδια γνώσης και ζωής όχι μόνο για την ξένη γλώσσα αλλά και για την μετέπειτα ζωή σας!
Και του χρόνου τέτοιες επιτυχίες!

 

 

Ο κόσμος του Internet είναι μαγικός. Χωρίς όμως την απαραίτητη προσοχή όμως μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Το σχολείο μας παίρνει μέρος στις δράσεις ενημέρωσης, ένεκα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019, οι οποίες έχουν στόχο να επιμορφώσουν και να προστατέψουν τα παιδιά μας απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύουν στον ψηφιακό κόσμο. 

#SaferInternetDay #SID2019 #saferinternet4kids

 

Βρείτε μας

Go to top